Medverkan hos Malou efter tio

Medverkan hos Malou efter tio

Apropå att utmana sig själv som jag skrev om härom månaden. Igår var jag för första gången med i livesänd TV, hos Malou på TV4. Det var väldigt spännande och roligt!

Att vara med i media

Efter det att jag lyckades få en artikel i Sydsvenskan i höstas så har det blivit mycket ringar på vattnet och jag blir kontaktad då och då för att medverka i media. Det tycker jag är jätteroligt! Dels för att lyfta frågan om ekonomiskt oberoende och inspirera kring det. Men också för att de gärna vill ha med mig/oss att prata om ämnet.

Att vara med i tidningar är inte speciellt “utmanande” eller nervöst. Oftast skriver journalisten ett utkast som det går att ge kommentarer till i efterhand för att se till att allting uppfattats rätt etc.

Radio tycker jag kan vara ganska nervöst, det är ändå direktsändning och det gäller att vara tydlig när man pratar. Nu har jag fått möjlighet att vara med i radio tre gånger men sista gången var jag ändå ganska nervös. Dock så försvinner det snabbt när man väl är igång och pratar. Det är en kul utmaning.

Igår var det dags att för första gången vara med i direktsänd TV. Jag medverkade hos Malou efter tio på TV4. Det var superkul, en spännande upplevelse! Såklart var det här också en stor utmaning för mig, något helt nytt och ganska läskigt att vara med i TV på det viset. Men det var väldigt kul under sändningen och efteråt kände jag mig väldigt nöjd och stolt. Något som jag tror de flesta av oss känner när vi genomfört något som vi aldrig gjort tidigare.

på tv4

Malou efter tio

Malou har haft ett tema på sitt program den här veckan. Hon kallar det “de rika”. Tidigare i veckan har hon intervjuat några miljardärer om hur de lyckats komma dit de är nu och vad pengarna gör för dem. De flesta jobbar fortfarande men det som verkar vara en gemensam nämnare är att de har frihet att göra vad de vill, de har möjlighet att påverka deras eget liv och framtid tack vare sin rikedom. Det ligger mycket i linje med det vi vill uppnå med vårt oberoende också!

Fokus i intervjun med mig var mycket kring vår plan att bli ekonomiskt oberoende, hur vi gör, varför vi gör det m.m.

I den andra delen så kom psykologen Egil Linge med i diskussionen och pratade mer om trenden med ekonomiskt oberoende och om risker med tomhet/ensamhet när man slutar jobba m.m.

Jag är supernöjd med mitt deltagande och tycker båda klippen är väl värda att se.

 

PS. Du har väl inte glömt att du kan signa dig på mail-utskick varje gång jag lägger ut ett nytt inlägg? Det gör du längst ner till vänster på sidan. Gilla gärna min Facebook-sida också! DS.

5 thoughts on “Medverkan hos Malou efter tio

 1. Hej,
  Vilket bra klipp! Jag delade det på min blogg. Men så jädrans svenskt att ta dit en psykolog som varnar för att livet kan bli trist om man slipper springa i ekorrhjulet, typ! Jag blir lite full i skratt. Brist på fantasi är problemet om man inte vet vad man skall göra av sin lediga tid. Varning! Ha!

  Du och din fru gör alldeles rätt som kan leva på 50% av lönen. Det är min starka mening att de flesta svenskar sitt fast i vad jag kallar The Two Income Trap helt i onödan.

  Har du lyssnat på Dave Ramseys podcasts, The Dave Ramsey Show? Jag har läst hans böcker och lyssnar på honom varje dag. Ert nya jobb i pensionen kanske kan bli att lära andra människor att bli ekonomiskt oberoende typ som Dave Ramseys Financial Peace University. Det hela började med att jag läste Ramseys bok The Total Money Makeover och nu är jag inne i det hela totalt. Hook, line and sinker.

  Ha det gott och lycka till med allt!
  Mvh, Anneli

  1. Herr Oberoende

   Kul att du gillade klippet, och att du delade det på din blogg! 🙂
   Ja man kan ju tycka att det är ett lyxproblem att ha för mycket tid, men har man inte tänkt igenom vad man vill göra så blir det säkert jobbigt. Psykologer träffar ju antagligen mestadels de som inte haft någon idé om vad de ska göra. Det är säkert många som klarar det galant att få mycket mer fritid 🙂

   Stort tack för pod och bok tips! Jag har varken läst eller lyssnat, ska kolla upp det. Ja det är lite av en dröm för mig i alla fall att kunna börja föreläsa på ämnet, hade varit superskoj!

  2. Mikaela

   Håller med dig! Skulle velat ha svarat den där psykologen så han fick tänka till lite.
   Mitt jobb är ett jobb, det är ju inte det mitt sociala liv hänger på. Tycker synd om dem som inte har vänner att umgås med utanför jobbet.

 2. Hanna

  Men alltså! Hur många svenskar är det som trivs på sitt jobb? Skulle tippa på att säkert hälften är missnöjda med olika saker, och en viss andel har nog t.o.m. ångest för att gå till jobbet på morgonen. Det kan bero på organisatoriska svårigheter, brist på ledarskap, obefintlig feedback, ojusta arbetskamrater, dålig jargong, stress etc etc. Folk bränner ju till och med ut sig på jobbet och förstör därigenom många år av sitt liv! Jag har flera bekanta som hamnat där. Helt galet! Att tro att jobbet är lösningen på “meningen med livet” är helt fel. För de flesta handlar det just om det som du beskriver Eric. Att hitta en balans och trivsel i livet. Inte känna att man MÅSTE gå till jobbet när man mår dåligt eller inte hinner med. Eller att kunna prioritera att lägga tid på de som kanske inte lever så länge till, vänner, nära och kära. Eller satsa på det man älskar mest: Jag skulle t.e.x. älska att få sitta och skriva massa musik hela dagarna, eller få tid att skriva en bok, eller vara med i Sveriges mästerkock (har inga problem att stå fem timmar i köket), bli världsbäst på salsa, resa till alla jordens länder, vandra pilgrimsleder, bli politiker, åka runt i skolor och prata om jämställdhet, lära mig kinesiska, undervisa engelska i Himalayas bergsbyar…………

  Finns ju så sjukt mycket meningsfullt “arbete” man kan göra i livet! Och det där med att man tappar sociala kontakter….. Ja, det värsta som kan hända är väl att man “tvingas umgås” med andra pensionärer och förtidspensionärer 😉

  Ser fram emot framtiden!
  /Framtidsspararna Hanna & Erik

  1. Herr Oberoende

   Hej Hanna! Tack för din feedback och kunde inte uttrycka det bättre själv 🙂 Jag önskar att alla kunde jobba på en arbetsplats där de trivs och utvecklas men så är nog tyvärr inte fallet.
   Att kunna styra mer över sin egen tid och skapa mer balans skulle ingen må dåligt av!

   Vi är nog ganska många som skulle kunna umgås på vår “lediga tid” som jobbar mot samma mål 😉

   Kör hårt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *