Pengamaskinen September 2017

Pengamaskinen September 2017

Ännu en månad har gått, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen – September

September har varit en månad då börsen verkligen återhämtat sig från dippen som skedde i somras. Börsen har gått upp nästan 7% bara under September, det är en ganska otrolig uppgång. Känns bra att jag i början av September köpte en del extra utöver månadssparet från våra likvida medel. För en gångs skull har jag lyckats träffa en lokal bottennivå, känns bra!

Månadens aktieinköp blev av två olika aktier. Net Entertainment har verkligen haft det tungt senaste månaden så jag köpte en post på ca 10 000kr. Sedan jag köpt aktien har den fortsatt ner ännu lite till men jag tror att de kommer tillbaka långsiktigt. Andra halvan av månadens sparande gick till Latour. Latour utgör fortfarande en ganska låg andel av portföljen och jag vill successivt öka innehavet.

Utvecklingen av våra tre portföljer; bas/utdelning/buffert under September ser ni nedan. Lite bättre än index vilket jag är mycket nöjd med eftersom vi fortfarande “bara” är 90% exponerade mot aktier och fonder. 10% ligger fortfarande som likvida medel i en kort räntefond.

september 2017 utveckling

Varje kvartal kommer jag också göra en utvärdering hur det gått sedan årsskiftet. Som ses i grafen nedan ligger vi lite drygt en procentenhet efter index. För mig innebär det att vi presterar ungefär i linje med index eftersom vi i snitt haft 10% likvida medel under hela året (bufferten är inkluderad i grafen). Så det är helt okej, så länge vi inte släpar efter index för mycket är jag nöjd.

utveckling från årsskiftet 2017

Vad köpte ni för aktier den här månaden?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *