Spartips – tidskrifter

Spartips – tidskrifter

I helgen gjorde Herr och Fru oberoende något som skulle kunna kallas för årets spartips.

Handla tidskrifter på bibliotek?

Bibliotek är ju generellt ett bra sätt att spara pengar på eftersom det går att låna böcker där istället för att behöva köpa dem. Men det jag inte visste, som Fru oberoende tagit reda på, är att biblioteken ibland säljer ut saker som de inte vill behålla längre.

Detta gör de t.ex. med tidsskrifter som Teknikens värld, Illustrerad Vetenskap, National Geographic, Privata affärer, Elle Mat&Vin, Lantliv etc.

I helgen var vi på vårt bibliotek när de skulle sälja ut årsprenumerationer från 2016 av olika tidskrifter. De hade lagt utförsäljningen på en lördag (biblioteket är vanligtvis inte öppet på helgen) för att kunna locka fler personer till utförsäljningen misstänker jag. Vi blev insläppta strax innan 11 och alla som kommit ställde sig förväntansfullt runt ett stort bord som var övertäckt av röd-vit rutiga dukar. När klockan var 11 drog bibliotekarierna bort dukarna och kaoset utbröt. Bordet var nu fullt med stora ihopsurrade buntar med 12 nummer av olika tidskrifter. Folk sträckte sig och sprang runt bordet för att hitta sina favorittidskrifter och lassade upp inte bara en utan två, tre och vissa till och med fyra buntar.

Jag lyckades få hela 2016 års upplaga av privata affärer, Fru oberoende fick en årsupplaga av en sytidning som heter Burda (Fru oberoende gillar att sy egna kläder).

 

Vad kostar det?

Nu till det som kanske är mest intressant av allt i sammanhanget. Kan ni gissa vad tolv nummer av en tidskrift kostade? 500kr, 50kr, 150kr? Nej en bunt kostade 10kr! Ordinarie pris för våra tidningar var 1776kr. Det var alltså ca 99% rabatt, helt otroligt!

För mig är det ofattbart billigt. Visst, vissa tidskrifter kanske inte är lika aktuella idag när du köper 2016 års upplaga. Men andra är mer tidlösa och då spelar det verkligen ingen roll. Fru Oberoendes sytidningar är ett exempel på en tidning där det inte spelar någon roll att de är ett år gamla.

 

Helt klart superspännande, kul och prisvärt att vara med om detta på vårt bibliotek! Kanske kan du kolla upp och testa på ditt bibliotek?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *