Pengamaskinen februari 2018

Pengamaskinen februari 2018

Februari är förbi och har varit lite turbulent. Jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen – februari

Februari har varit en ganska turbulent börsmånad. Det kom siffror från USA i början av månaden som gjorde att börsen svajade till ordentligt. Vissa sa “nu kommer kraschen” och det var mycket oro i luften. Men nu när vi tittar på februari som helhet så hämtade börsen sig efter dippen i början av månaden och slutade på -1,2% medan vår portfölj “bara” gick ner 0,19%. En procentenhet bättre än index, jag är mycket nöjd!

pengamaskinen februari avanza

Som jag nämnde i förra månadsrapporten köpte vi inga aktier för att vi sparar till något större, det gör vi fortfarande. Dock så kunde vi inte hålla oss när börsen “kraschade” i början av månaden så vi tog en del pengar från buffertkontot och köpte aktier i Axfood (det var ju REA!). Vi gick in på en köpkurs på ca 143 kr och nu ligger den på ca 150 kr. En uppgång på 5%, så i efterhand kan man säga att det var bra timing.

Under februari har alla våra innehav redovisat sina årsredovisningar där de meddelat utdelningen som de kommer ge under 2018. Nedan är en summering av hur våra bolag har ändrat sina utdelningar.

utdelningstillväxt bild

Vårt mål är att ha en utdelningstillväxt på i alla fall 5% och vi landar på ett genomsnitt på  7,1% så det känns väldigt bra tycker jag!

Hur har era utdelningar ändrats? Vågade ni köpa när det var “REA” i början av månaden?

2 thoughts on “Pengamaskinen februari 2018

  1. ludodepaz

    Hvala Herr Oberoende 🙂

    1. Herr Oberoende

      Tack ludodepaz 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *