Bokrecension – How to be Happy and Rich

Bokrecension – How to be Happy and Rich

En självhjälpsbok med färgbilder. Här är en unik bok som hjälper dig att hitta rätt väg framåt i ditt liv för att bli lyckligare.

Boken

Den här boken är skriven av två författare. Både Duncan Glassey och Moa Diseborn arbetar med coachning av förmögna människor och familjer kring hur de ska hitta balansen mellan pengar och lycka. Många av deras klienter har det som kallas för ”sudden wealth”, alltså att de blivit väldigt rika på kort tid. Det kan t.ex. handla om att de fått ett stort arv eller sålt sitt företag. De som hamnar i den här situationen verkar ofta komma till frågan ”nu har jag så mycket pengar men jag är ändå inte lycklig?”. Baserat på detta har Duncan och Moa skrivit boken ”How to be happy and rich” för att konkretisera hur du kan tänka för att hitta lyckan.

Bokens upplägg

Den här boken är väldigt speciell. För det första är den väldigt kort, ca 70 sidor. För det andra är den fylld med glada färgbilder och krumelurer lite här och där. Det finns också sidor där du som läsare blir uppmanad att fylla i bilder med färgpennor.

Boken är uppdelad i 6 delar. Varje kapitel är som som en coachning men utan att du har en fysisk coach närvarande. Varje kapitel har nämligen 3-5 olika steg som du ska tänka igenom och ibland också skriva ner tankar och reflektioner. Med hjälp av de olika stegen och dina svar så är tanken att du ska hitta rätt och lite mer vad som ger dig lycka i ditt liv så du kan fokusera på det.

Boken är inte alls inriktad på pengar och hur du tjänar och investerar pengar. Fokus ligger väldigt mycket på känslor och mer om hur du vill ha ditt liv för att må bra och vara lycklig.

Beskrivningen av boken blir ganska kort för det är inte så mycket innehåll. Det är du som skapar innehållet med hjälp av frågorna och uppgifterna i boken.

Omdöme

Det här var en av de bättre och roligare böcker jag läst på länge. Den var annorlunda och kul. För det första är ämnet lycka kopplat till pengar något som intresserar mig väldigt mycket. Den andra delen som gör att jag tycker den här boken var riktigt bra är just att det är coachning. Jag läste boken i ett streck och jag tror att det är bra för att känna flowet i uppgifterna. Samtidigt stannade jag upp mellan varje kapitel och ritade och målade lite, precis som du blir uppmanad till att göra.

Jag fick ut väldigt konkreta saker och actions efter att ha läst den här boken. Jag har nu en ganska lång lista på saker jag kan göra för att känna mig mer lycklig och på hur jag kan designa mitt liv för att känna mig mer nöjd med tillvaron. Att få det på 70 sidor och 150kr är ärligt talat riktigt riktigt bra.

Det som jag ser som en stor fördel med den här boken är också att det går att återanvända den. När du känner att du fastnat igen i vad du ska göra för att bli lycklig kan du komma tillbaka till boken. Starta om, gå igenom uppgifterna och känn igen den boost av energi, som jag fick, för att sedan gå ut och leva ditt liv och vara både rik och lycklig.

Den här boken säljs bara på Amazon men den finns både på engelska och svenska.

2 thoughts on “Bokrecension – How to be Happy and Rich

 1. Wow vilken fin recension! Tack! Allt jag nånsin hoppats på att boken skall bidra till.
  Molodi har startat en poddcast och snart även en Patreon där det finns mer verktyg och stoff för att coacha sig själv till ett lyckligt och rikt liv.
  Keep up the good work!
  /Moa

  1. Herr Oberoende

   Coolt Moa! Tack för din feedback och infon 🙂 Kan bara säga detsamma, keep up the good work!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *