Sparkalkylator på bliekonomisktoberoende.se

Sparkalkylator på bliekonomisktoberoende.se

Idag är det inte vilken dag som helst! En stor milstolpe är nådd för bloggen bliekonomisktoberoende.se Idag har jag nämligen släppt en ny sida på bloggen med en sparkalkylator.

Sparkalkylator på bloggen

Det känns fantastiskt! Jag vet att det är många av er som läser bloggen som önskat en kalkylator, och jag håller med om att den saknats! Nu är den i alla fall här och ni kommer till sidan här!

Jag går inte igenom detaljerna för hur den fungerar här i det här inlägget. Det finns lite förklarande text på sidan och har ni frågor, funderingar eller annan feedback så tas den gärna emot. Antingen i kommentarsfältet eller via mail till mig på info@bliekonomisktoberoende.se

Det finns en person som ska ha ett enormt stort tack som har hjälpt mig göra det här möjligt. Det är min bror Peter, tack!

 

 

 

4 thoughts on “Sparkalkylator på bliekonomisktoberoende.se

 1. Väldigt trevlig kalkylator! Lättbegriplig och snygg! Såklart måste man ju föreslå förbättringar, så här kommer några:

  – Att kunna skilja på värdeavkastning och utdelningar(direktavkastning), samt återinvestering av utdelningar (månadsvis, kvartalsvis)

  – kunna räkna bort saker som ISK-skatt och inflation.

  Alla sparar vi olika, och för oss som har fokus på direktavkastning hade ovan funktioner varit mumma.

  tack för en bra funktion!

  1. Herr Oberoende

   Tack för återkopplingen Snålgrisen! 🙂

   – Du vill själv kunna skriva in t.ex. 6% värdeavkastning och 4% direktavkastning istället för 10% totalavkastning? Var det så du tänkte? Om du använder 10% totalavkastning och 4% av dem är utdelningar så blir det ju underförstått att du återinvesterar utdelningen. Vad tänkte du med en funktion kring utdelningen (månadsvis, kvartalsvis)? Vill du få redovisat utdelningen i pengar?

   – Ja det skulle man kunna lägga till även om det går att själv korrigera för detta i avkastningen som man skriver in. Men det är en god tanke att ta med till en eventuell ”avancerad modell” som kan komma senare

   Stort tack för att du tog dig tid att ge feedback!

 2. Snyggt! Lägger upp den bland hjälpmedel på vårt forum svenskafire.se !

  1. Herr Oberoende

   Härligt, vad kul mrFIRE! 😀

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *