Pengamaskinen augusti 2018

Pengamaskinen augusti 2018

Augusti är förbi, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen augusti 2018

Under augusti har börsen, likt juli, gått riktigt bra. Sommaren fortsätter att överraska både med värme och bra börs. SIXPRI index gick upp 2,74%. Skönt att kunna säga att vi presterade lite bättre än index, vår pengamaskin gick upp 3,30%. Får se om vi kan hålla i att slå index året ut, hade varit kul!

utveckling augusti

Ni som följer oss vet att vi inte köper fler aktier just nu. Vi har sparat månadens sparkvot till vår tjänstledighet som vi planerar för 2019. Dock har vi investerat lite i TRINEs senaste projekt där finansieringen avslutades under augusti. TRINE har kommit igång med det som de kallar för ”Lazy Investments” vilket innebär att du kan bestämma dig för att månadsspara ett fast belopp istället för att aktivt behöva köpa vid varje kampanj. Har inte bestämt oss om vi ska göra det än, får se. Det gör att du inte behöver tänka så mycket men jag gillar att kunna gå in och läsa om projekten som jag ska investera i. Lite för- och nack-delar.

Uppdatering av vår pengamaskin

Vi har under slutet av augusti bestämt oss för att göra en ändring i vår pengamaskin. Det handlar om vår globala indexfond. Jag skrev ett inlägg i augusti om att Avanza lanserat världens billigaste globala indexfond. Vi har bestämt oss för att flytta allt vi har investerat i ”Länsförsäkringar Global Indexnära” till ”Avanza Global”. Avanzas avgift är lägre och fonderna följer samma index så vi byter. Kommer uppdatera pengamaskinen under september så det stämmer där.

Vi är fortfarande i processen för att införskaffa en hyresfastighet i USA. Just nu är det lite stiltje, vi väntar på vissa processer som måste röra sig framåt innan vi blir klara med anskaffningen. Hoppas kunna återkomma på detta ämne inom kort!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *