Pengamaskinen maj 2018

Pengamaskinen maj 2018

Maj är förbi, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen maj 2018

Maj har varit lite kräftgång på börsen och index slutade på -1,02%. Våra pengamaskin däremot gick upp med 0,40%. Det är alltså den nionde månaden i rad som vi slår index! Som jag skrev i förra månadsrapporten så är det svårt att veta om det bara är tur eller om våra innehav kommer överprestera index på lång sikt. Det enda jag kan konstatera är att det är väldigt roligt när det går bra. Ibland tycker jag det känns för bra för att vara sant så en liten korrigering inom snar framtid kan inte vara helt osannolik.

utveckling maj

Som alla andra månader under 2018 så har vi inte köpt några aktier. Vi sparar till vår budget inför tjänstledighet under 2019. Jag hoppas kunna komma med lite mer detaljer kring detta projekt under slutet av sommaren.

Sista utdelningarna för vårsäsongen har trillat in och dessa har vi investerat i TRINE. Det kommer två mindre utdelningar under hösten. Bland våra innehav så har både Investor och Castellum utdelning två gånger per år så det får vi se fram emot under september och november.

Hoppas ni haft en bra maj-månad. Trevlig helg!

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *