Pengamaskinen Augusti 2017

Pengamaskinen Augusti 2017

Ännu en månad har gått, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen – Augusti

Augusti blev ingen höjdarmånad, portföljen har tappat 3,15% och är dessutom sämre än index som tappade 1,97%. Trots vår “krockkudde” i räntefonden så har vi tappat mer än index. Inte så mycket att göra mer än att säga att det nu finns möjlighet att handla lite mer aktier till lägre pris! För en utdelningsinvesterare är det bara positivt så jag lider inte så mycket av det.

Pengamaskinen Augusti

I och med att vi successivt säljer av pengarna på buffertkontot varje månad så har vi den här månaden köpt hela 250st Skanska aktier. Jag gillar Skanska som bolag och aktiekursen har tappat mycket mark sedan mitten på Juli. Direktavkastningen ligger just nu på ca 4,5% vilket är mycket tilltalande. Inköpet av 250st aktier ger oss drygt 2 000kr mer i årlig utdelning vilket känns kanonbra!

Eftersom börsen tappat en del från toppen i början av sommaren har jag funderat på om jag skulle sälja av lite mer från buffertkontot och köpa aktier i de bolag som tappat relativt mycket kursmässigt. Men jag har bestämt mig för att avvakta lite till, får se hur utvecklingen ser ut under början av September innan jag går vidare med mer försäljning av räntefonden. Tror vi har en spännande börshöst framför oss. Företagen tuffar på, konjunkturen är bra och trots det har värderingarna gått ner nu under sommaren. Finns såklart en del geopolitiska orosmoln, men det gör det nästan alltid.

Vad köper du för aktier just nu?

Följ mig gärna på facebook för att få information om när jag lägger ut nya inlägg.

2 thoughts on “Pengamaskinen Augusti 2017

 1. Härligt, bra köp! Själv har jag ockdå köpt Skanska och lite Investor senaste tiden!

  Gillar din blogg så lägger till den på min blogglista, om du gillar min får du gärna göra det samma 🙂

  Mvh / Frihetsmaskinen

  1. Herr Oberoende

   Okej låter som bra köp!
   Trevligt, absolut jag gillar också din blogg. Lägger till på min lista! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *