Min kommande bok – släpp början av 2021

Min kommande bok – släpp början av 2021

Jag har under en längre period pratat om att jag ska släppa en bok. Nu har processen tagit fart ordentligt och boken kommer i början av 2021.

Bokskrivande

Det var när vi var tjänstlediga förra året som jag börja skriva ett utkast till en bok, kontakta förlag och kom igång ordentligt och skriva boken “Hur mycket pengar behöver man egentligen?”. Jag fick ganska snabbt kontakt med ett förlag som var intresserade av att ge ut boken. Jag var “klar” med mitt manus under augusti 2019 och redaktörsarbetet tog fart. Tiden gick och jag fick inte någon löpande feedback och vid årsskiftet visade det sig att förlaget inte längre hade möjlighet att jobba vidare med min bok.

I början av 2020 gjorde jag ett nytt utskick till olika förlag (normalt har de en svarstid på 3-4 månader) för att höra om det fanns något intresse. Det fanns det, dock med förbehållet att jag skulle betala för att ge ut boken med just det förlaget som visade intresse. Det handlade om ganska mycket pengar så efter någon månad bestämde jag mig för att gå vidare med självpublicering.

Självpublicering låter som att jag ska göra allt själv men jag har köpt ett paket hos Nordens största förlag som jobbar med självpublicering där jag får hjälp med lektörsläsning, framsida, formgivning, marknadsföringsmaterial, inläsning till ljudbok, distribution via Bokus/Adlibris med mera. Det är i princip som med ett vanligt förlag, bara att det inte kommer stå något förlag på framsidan av boken. Jag hade kunnat släppa boken helt själv men det känns viktigt för mig att göra det proffsigt när jag lagt ner så mycket tid och arbete på att skriva boken.

Det känns riktigt bra nu och processen går framåt hela tiden. Manuset är nu helt klart och vi ska börja formgiva det i sitt bokformat vilket kommer bli superspännande.

Bokens upplägg

Boken kommer heta “hur mycket pengar behöver man egentligen?” och är bok blandad med fakta, personliga åsikter och reflektioner, intervjuer med finansprofiler, tips, övningar och mycket mer. Det är egentligen en sammanfattning av hur jag tycker man lever ett bra och rikt liv samtidigt som du sätter upp mål och sparar mot ekonomiskt oberoende. Grunden i detta är såklart sparande och att ha koll på sin privatekonomi. Det är kärnan i filosofin och det som jag förespråkar här på bloggen också.

Mitt mål har hela tiden varit att den här boken ska passa både nybörjare och de som är lite mer insatta i ämnet. Jag tror att du som läsare kommer plocka upp olika saker i boken beroende på var i din resa mot ekonomiskt oberoende du är. Det finns båda grundläggande tips och råd samtidigt som jag går in på lite mer filosofiska frågeställningar som varför man ska spara och vad som händer när man når sina mål.

Delen med intervjuer är jag extra glad över där jag bland annat pratat med välkända svenska finansprofiler. Jag har även pratat med både svenska och amerikanska förespråkare av FIRE som redan är ekonomiskt oberoende.

Som det ser ut just nu kommer boken bli ca 200 sidor lång i A5/pocket-format. Den svåra frågan som jag strax måste ta ställning till är hur stor upplagan ska vara vid första tryck. Av den anledningen hade jag varit supertacksam om du kunde hjälpa mig och svara på nedan fråga för att jag ska få lite input till hur många som är intresserade av att köpa boken. Du förbinder dig inte till något genom att svara på frågan. Ju bättre information jag har kring efterfrågan ju bättre blir förberedelserna i processen med förlaget. Tack!

Vi är ledsna, undersökningen är för närvarande avbruten eller skapas, försök igen senare 😉

Created with Perfect Survey

Om du redan nu känner att du kommer vilja köpa boken, och få den signerad av mig, får du jättegärna maila mig på info@bliekonomisktoberoende.se och meddela detta. Då kommer jag att återkomma till dig när jag vet vad priset blir på boken och dubbelkolla med dig om du fortfarande är intresserad. I det här fallet kommer jag att skicka boken till dig och skicka med en faktura. Alternativet kommer vara att köpa boken via Bokus eller Adlibris men då är boken inte signerad.

Tiden fram till boksläpp

Nu jobbar jag aktivt med boken, tillsammans med förlaget, för att få den klar. Förhoppningen är att vi kommer slutföra innan årsskiftet och att boken kan släppas i början av 2021. Oavsett hur det utvecklar sig kommer jag hålla er uppdaterade här på bloggen.

Jag tycker det är superkul och spännande att släppa en bok där jag fått sammanfatta mitt tankesätt kring ekonomiskt oberoende. Bloggen är såklart ett viktigt sätt för mig att prata om min och min frus resa mot ekonomiskt oberoende men en bok blir något helt annat.

Min förhoppning är såklart att det kommer bli succé och att jag lyckas bli uppmärksammad i media etc. för att fortsätta sprida budskapet om det jag gör och varför jag tycker andra ska göra likadant. Det kommer jag jobba stenhårt för. Där är ni, mina läsare här på bloggen, också en viktig hjälp om ni kan och vill sprida budskapet vidare.

Jag återkommer senare i höst om hur det går med boken!

4 thoughts on “Min kommande bok – släpp början av 2021

 1. Josephine

  Va kul med boksläpp! Jag önskar dig massa lycka till och kommer definitivt att köpa ett exemplar 😊

  1. Herr Oberoende

   Tack Josephine! 🙂

 2. Kristoffer

  Kan bara instämma med Josephine!

  1. Herr Oberoende

   Tack Kristoffer! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *