Minska dina utgifter – bredbandsval.se

Minska dina utgifter – bredbandsval.se

Jag har tidigare skrivit inlägg på hur du kan öka ditt sparande på bostaden. Dock har jag saknat en riktigt bra tjänst för att jämföra bredband.

*Detta inlägg är sponsrat

Vikten av att dra ner dina passiva utgifter

Det finns inget tråkigare än att betala för mycket för saker som ”bara finns i bakgrunden ändå”. Jag pratar om passiva utgifter så som elavtal, telefonabonnemang, bolåneränta och bredbandsavtal. Om du kan optimera dessa utgifter och minska dem så mycket du kan, går det att spara tusenlappar varje år.

För att ”orka” göra en jämförelse krävs att tids-insatsen ska vara minimal. Då behövs bra jämförelsesidor. Jag har tidigare pratat om t.ex. Compricer Bolån som hjälper kunder att hitta bra avtal för sina bolån, eller t.ex. compricer som är duktiga på att jämföra elpriser.

För bredbandsavtal har jag hittills använt pricerunner eller compricer. Men eftersom det inte går att söka på sin exakta adress (ofta baserat på postnummer) händer det att när du väl genomfört jämförelsen och ska gå vidare och beställa så säger de plötsligt att de inte kan leverera produkten till din adress. Det är surt och waste of time.

Bredbandsval.se

Bredbandsval.se är en ny kostnadsfri tjänst som hjälper oss konsumenter att jämföra och beställa olika bredband vi kan få till vår adress. Tjänsten strävar efter att visa alla bredbandsleverantörer och priser på våra adresser – enkelt och gratis. Bredbandsval.se är en oberoende aktör och visar bara de bredband du faktiskt kan få på din adress! När jämförelsen är genomförd går det enkelt att beställa ditt nya avtal direkt på sidan.

Utvärdering av tjänsten

Jag tycker bredbandsval.se är en riktigt bra jämförelsetjänst för ditt bredband. Det är enkelt att söka och resultatet redovisas på ett överskådligt sätt. Dock måste du som användare fortfarande vara observant eftersom priserna baseras på ett genomsnitt av priset för de första 12 månaderna (alternativt för bindningstiden som kan vara kortare). Vissa leverantörer ger 50% rabatt första halvåret och kan således hamna högt upp i listan trots att ordinarie pris kanske ligger högre än någon annan leverantör längre ner i listan. Även om detta är en risk så finns all denna information tydligt beskriven i sökresultatet. Jag har bifogat en bild nedan t.ex. Det går enkelt att se både kampanjpriset (139 kr/mån) som du får i 6 månader och sedan det ordinarie priset (278 kr/mån). Jämförelsepriset som tjänsten rankar leverantörerna efter hamnar i det här fallet på 209 kr/mån.

jämförelse

Som med alla passiva utgifter uppmanar jag dig att undersöka och hålla koll på om det finns billigare alternativ till det du använder idag. Testa gärna att jämföra på www.bredbandsval.se och se om du kan spara pengar på ditt bredbandsavtal.

Måste ge utvecklarna en liten eloge för kopplingen mellan namnet på sidan och deras logga. Bredbandsval!

bredbandsval

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *