Pengamaskinen januari 2018

Pengamaskinen januari 2018

Årets första månad har passerat, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen – januari

Årets första börsmånad har varit en positiv sådan. Det var ett ryck uppåt i början av månaden men det har sedan backat tillbaka lite. Fortfarande en ganska bra start på året helt ändå.

Månadens aktieinköp blev… inga aktier alls! Herr och Fru Oberoende har lite andra investeringsplaner där vi möjligtvis kommer behöva lite större insats vilket innebär att vi varken investerat vårt månadssparande eller något från vårt buffertkonto. Vad vi funderar på hoppas jag få återkomma till under nästa månadsrapport.

Det som dock är intressant nu i början av året är att höra hur våra olika innehav kommer göra med sina utdelningar (vi hoppas ju såklart på höjningar!)

Under januari (och 1a februari) har tre av våra innehav redovisat sina årsrapporter samt meddelat utdelningen för 2018. Det blev enligt nedan:

Investor: +9%, 12kr (11kr 2017)
Castellum: +6%, 5,30kr (5kr 2017)
Skanska: +/- 0%, 8,25kr (8,25kr 2017)

Vårt mål är att ha en utdelningstillväxt på i alla fall 5% så hittills ser det väl okej ut men vi får se. Resterande bolag kommer meddela utdelningsnivån för 2018 under februari. Så det blir till att återkomma till det nästa månad!

Utvecklingen av våra tre portföljer; bas/utdelning/buffert för januari ser ni nedan.Vi har i princip rört oss som index, marginellt bättre. Återigen är jag nöjd eftersom vi inte är 100% investerade, har fortfarande ca 6% i räntefonder.

pengamaskinen januari

Hänt något kul med era portföljer senaste månaden?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *