Podd intervju och en ny kassabok?

Podd intervju och en ny kassabok?

I måndags släppte Unga Aktiesparare ett poddavsnitt där de intervjuade mig. Superkul! Dessutom har jag fått tips om en online-kassabok.

Intervju i Unga Aktiesparares pod

I samband med mitt boksläpp så är det många som hört av sig för intervjuer etc. Nu har jag även gjort min poddpremiär. Det gjorde jag tillsammans med Unga Aktiesparare och deras podd “nånting om aktier”. Lyssna gärna på avsnittet nedan. Det är ca en halvtimme. Det som är kul när jag blir intervjuad är att det blir lite andra och nya nyanser jämfört när jag skriver här på bloggen.

Ny variant på kassabok

Ett av mina standardtips brukar vara att föra kassabok för att ta kontroll över dina utgifter. Det är kanske det bästa sättet att på riktigt komma igång att analysera sina utgifter för att kunna spara mer pengar till sin pengamaskin.

Jag tänkte dela tipset med er läsare. Sidan heter Alwy. Jag har skapat ett konto och tittat runt lite. Sidan är ganska snygg och man kan genom att kategorisera sina utgifter få en ganska bra överblick över sin ekonomi. Sättet som Alwy tjänar pengar är att tipsa om hur du kan spara pengar genom att använda tjänster som jämför bolån, elavtal med mera. Så själva sidan och “kassaboken” är gratis.

Personligen kommer jag fortsätta med mitt excelblad då jag tycker det ger mig mer flexibilitet men för dig som ännu inte kommit igång kan en sida som Alwy kanske vara intressant då det inte krävs så mycket jobb för att komma igång och få en överblick.

Jag vill vara tydlig med att jag inte har något samarbete eller inte får betalt för att skriva om Alwy här. Det är endast ett tips för dig som vill undersöka tjänsten lite mer själv.

6 thoughts on “Podd intervju och en ny kassabok?

 1. Thomas

  Har du även kollat på andra appar som tex Zlantar för att aggera kassabok? Det jag kan känna begränsar i dessa produkter är hur detaljerat man kan kategorisera jämfört med ett excelblad. Dock smidigt att få transaktioner så vida bankerna stöds.

  1. Herr Oberoende

   Nej den har jag inte testat. Jag känner precis samma sak. En app kan kanske vara ett bra första steg för den som aldrig fört egen kassabok men inget slår flexibiliteten i ett eget excel 🙂

 2. Hej!

  Tack för att du tipsade om Alwy och det låter som en bra utmaning för oss att försöka utmana ditt excelark ;). Vill även passa på att tacka för era kommentarer då det hjälper oss att göra Alwy ännu bättre. Vi har nu lagt in i vår planering att utveckla funktioner som möjliggör egna kategorier / taggar och förhoppningsvis så dröjer det inte alltför länge tills dessa funktioner är på plats.

  Tveka inte att höra av er om ni har några frågor eller fler smarta idéer på hur vi kan förbättra Alwy🙏

  Mvh,
  Christoffer Long
  VD & Medgrundare @ Alwy

  1. Herr Oberoende

   Hej Christoffer,
   Spännande att du hittat hit! 🙂 Kul att ni tar till er av feedbacken. Jag kan bara uppmana läsarna att testa Alwy och att höra av sig till dig för att göra er tjänst ännu bättre.

 3. Birgitta

  Hade Spara kvittot appen så länge den fanns. En viktig del av ekonomin är att hålla koll på utgifterna. Att ta foto med mobilen o snabbt lägga in vilken kategori kvittot tillhör är mycket bra. Dessutom har man scannade kvitton på allt vilket ju är superbra. Vi fick en jättebra överblick på vad vi lade pengar på. Saknar denna funktion i alla andra appar.

  1. Herr Oberoende

   Håller helt med Birgitta att det är utgifterna som är nyckeln till att få kontroll. Lät som en bra app, synd att den inte finns längre. Men om behovet finns kanske det kommer något nytt i framtiden! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *