Pengamaskinen juli 2018

Pengamaskinen juli 2018

Juli är förbi, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen juli 2018

Under juli har börsen gått riktigt bra. Normalt sätt brukar man säga att sommarperioden är ganska tråkiga börsmånader men inte i år. SIXPRI index gick upp hela 5,07%. Andra månaden i rad nu som vi halkade lite efter. Även om det inte var mycket så slutade vår pengamaskin på 4,88% uppgång.

utveckling juli 2018

Ni som följer oss vet att vi inte köper fler aktier just nu. Vi har sparat månadens sparkvot till vår tjänstledighet som vi planerar för 2019.

Vi är fortfarande i processen för att införskaffa en hyresfastighet i USA. Det går sakta men säkert framåt. Kanske har jag mer information att dela nästa månadsrapport men det kan dröja två månader i värsta fall. Ser fram emot att få dela med mig av vår investering och hur vi hoppas den ska leverera bra kassaflöde.

Under den kommande månaden hoppas jag också kunna publicera ett inlägg om Savelend som är en alternativ investering som vi utvärderat under en period nu.

2 thoughts on “Pengamaskinen juli 2018

 1. Oscar

  Vad ska ni göra på dagarna nästa år när ni är tjänstlediga?

  1. Herr Oberoende

   Än så länge är inte alla detaljer helt klara. Vi funderar på att vara utomlands under halva perioden ungefär. Kombinera lite semester/äventyr/volontärarbete. Viss del av tiden utomlands kommer också vara att testa på att bo på en annan plats vilket kommer ge spännande insikter hoppas jag.

   Andra halvan kommer vi spendera hemma och försöka leva ett sådant liv som vi tänker oss att vi ska göra när vi är ekonomiskt oberoende. Den här perioden kommer säkert vara den som är mest utmanade och intressant med tanke på hur vi vill planera våra liv framöver. Det vill säga om vi “klarar av” att gå hemma och sysselsätta oss med sånt som vi tycker är kul och intressant 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *