Pengamaskinen mars 2018

Pengamaskinen mars 2018

Mars är förbi, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen mars 2018

Börsen har varit ganska tråkig hittills i år enligt mig. Startade ju bra i januari med ganska kraftiga uppgångar men sedan har det varit kräftgång och just nu är börsen svagt ner för 2018. Mars var ändå en positiv börsmånad. Börsen gick upp 0,24% och vår pengamaskin gick upp 0,74%. Återigen lite bättre än index vilket är positivt såklart.

utveckling mars

I mitt inlägg Är du rädd för framtiden? berättade jag om att vi håller på att spara ihop pengar till tjänstledighet under 2019. Av den anledningen har vi inte köpt några aktier den här månaden heller. Dock så börjar det ramla in lite utdelningar. Vi har redan fått från fyra företag och det kommer mer i april. Så det kommer finnas möjlighet att köpa lite under nästa månad tänkte jag!

Mars är också årets tredje månad så årets första kvartal är avslutat och jag har tagit en titt på hur vi presterat jämfört med börsen. Som ni kan se från bilden så ligger vi ca 1% upp för året medan börsen är -0,65%. Självklart känns det väldigt bra att vi presterar bättre än index. Får se om vi kan hålla i trenden resten av året!

utveckling Q1 2018

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *