Medverkan i Sveriges Radio

Medverkan i Sveriges Radio

I veckan som gått har jag medverkat i radio vid två tillfällen. Känns jättekul att frågan om ekonomiskt oberoende lyfts och och det skapar diskussion.

I onsdags 1/11 var jag med i morgonprogrammet hos P4 Malmöhus. Intervjun var uppdelad i två bitar och den första finns på deras hemsida, du lyssna här.

Eric hos SR Malmöhus

Igår, 3/11, så var jag med i riks-sänd radio i P4 extra och pratade om samma ämne. Dock var frågorna lite annorlunda och även mina svar. Klicka på den här länken så kommer du direkt till inslaget där jag medverkade.

gästskylt

Jag tycker det är jätteroligt och bra att det pratas om ekonomi och att det lyfts i samhällsdebatten. På P4s Facebook sidor uppstod en hel del diskussioner efter inslagen och det är tydligt att det skapar en mycket reaktioner och tankar hos folk. Det är precis det jag vill för vi behöver prata mer om vår privatekonomi och sparande! Det är synd att det är sådan tabu att prata om ekonomi. Precis som att du rekommenderar dina vänner och familj om bra restauranger, filmer, böcker etc. så borde vi kunna ha samma diskussioner om ekonomi och tipsa varandra om spartips, olika investeringsmöjligheter osv.

Vad känner och tycker du om det här? Hur kan vi göra det enklare att prata om privatekonomi och sparande med vänner och familj?

Omslagsbilden är tagen av Josefin Modig/Sveriges Radio

4 thoughts on “Medverkan i Sveriges Radio

 1. Finns många tabu kring pengar i Sverige. Kan vi bryta dem blir det lättare. Ta bara en sådan enkel sak som att prata om vad man tjänar. Den största anledningen till att ingen pratar om det är så många människor har svårt att köpa att andra tjänar mer. Här ska alla tjäna lika mycket, men inte genom att kämpa mer utan bara för att…

  1. Herr Oberoende

   Håller helt med. Vet inte om det är “svenskt” men vi har svårt att vara glada för att andra tjänar bra eller har lyckats i livet. Istället för att bli avundsjuk eller tycka illa om personen i fråga borde vi bli nyfikna och undra hur personen lyckats så bra, vad är det som gjort att personen har så bra lön etc.

 2. Kanske kan det ha att göra med att just pengar i vissa fall (I många fall inte) är relaterat till förutsättningar. Vissa föds med bra ekonomiska förutsättningar eller bra förutsättningar för att studera/få möjligheter, trygg uppväxtmiljö. Medan vissa verkligen får kriga för det dom har. Jag har hört folk säga att det är bara att bo hemma ett tag och spara etc. men vissa får aldrig den möjligheten. Det blir ju svårt då. Sport som fotboll, basket och annan träning etc. är mer på lika villkor i många fall eftersom dina förutsättningar som dina föräldrar och samhället ger dig inte sätter samma begränsningar. Eller tänker jag kanske helt fel?

  1. Herr Oberoende

   Jag tror jag förstår ditt tankesätt. Du menar att inom ett område där vi inte alla är “lika” eller har samma förutsättningar så blir det laddat och svårt att prata om?
   Där tror jag du har en poäng och precis som du säger så är sport mer jämlikt för där börjar vi med ungefär samma förutsättningar.
   Samtidigt tänker jag så här. Det är kanske inte bara förutsättningarna som bestämmer individens möjligheter eller drivkraft att nå ett mål. Det jag menar är att de som haft bra förutsättningar inte nödvändigtvis lyckas med sparande etc och vice versa. Därför borde våra förutsättningar inte begränsa oss i diskussionen. Samtidigt har jag respekt för att det kan bli laddat om vissa tycker att de inte haft samma förutsättningar och kanske inte “lyckats”. Om vi bara hade kunnat släppa lite på spänningen kring ämnet pengar och dela med oss (och även ta till oss utan att förkasta det) så hade det varit superbra tror jag! 🙂 Svårt men möjligt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *