Tjäna pengar på bloggen

Tjäna pengar på bloggen

En fråga som många ställer mig och sig själva är om jag tjänar några pengar på min blogg. Här vill jag självklart vara helt transparent och ärlig mot dig som följer min blogg.

Tjäna pengar på bloggande

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på sin blogg. Har man väldigt mycket trafik på sin sida går det att använda Google-annonser som ersätter dig som bloggare per visning eller klick på annonsen. Ofta kan du inte själv styra vad som visas i annonsen utan det styrs av besökarens profil, cookies etc.

Ett annat sätt är att skriva sponsrade inlägg från en aktör som skulle betala mig för att skriva ett inlägg om deras produkter och tjänster.

Ett tredje sätt och det sättet som jag börjat så smått med kallas affiliate. Genom att ha affiliate-samarbeten kan jag länka till vissa sidor/företag och om personen som klickat på min länk köper något från sidan ifråga får jag en liten ersättning som tack för att jag genererat försäljning åt företaget.

Min setup

Jag har valt att starta affiliate-samarbeten med företag som jag själv använder och gillar. Det är en förutsättning för mig att jag bara rekommenderar företag och tjänster där jag vill skapa en win-win situation. Min förhoppning är att mina tips ska hjälpa dig att spara pengar eller få andra tips/hjälp samtidigt som jag får en mindre ersättning för att jag gett dig tipset. Det ska aldrig ge dig som läsare någon merkostnad. På så vis kan jag fortsätta driva bloggen och täcka en del utgifter jag har kopplat till bloggen. Om du inte vill stötta mig och bloggen går det såklart att skriva in adresserna själv utan att klicka på mina länkar.

Mitt första mål är att få ihop/tjäna så pass mycket pengar att det kan bekosta mina omkostnader för bloggen. Det är först kostnaden för domänen www.bliekonomisktoberoende.se sedan behöver jag också betala en månadsavgift till mitt webbhotell som lagrar all information från min sida. Totalt blir det drygt 1 000kr per år, det blir också min första milstolpe! Nästa steg skulle kanske vara att intäkterna från bloggen kan bekosta nya böcker som jag kan läsa och recensera för er läsare. Sista steget som är en dröm är att bloggen kan generera passiva intäkter som gör att jag blir mer fri och kan fokusera ännu mer på att skriva bra och innehållsrika inlägg här på bloggen.

Exempel på partners jag har samarbete med idag är:

  1. Bokus – bokförsäljning
  2. Avanza – registrering av ny kund
  3. Compricer – jämförelser av elavtal och bilförsäkringar
  4. Hallon – prisvärda telefonabonnemang
  5. Compricer Bolån – jämförelse av bolån

En viktig poäng jag vill nämna är att jag ALDRIG skulle rekommendera något som jag själv inte tycker är bra. Jag skulle aldrig länka till en produkt/tjänst som jag inte står bakom eller själv har använt. Mina tips ska vara trovärdiga och ni som läsare ska kunna lita på att mina rekommendationer ger er ett värde.

Är du annonsör och vill annonsera på min blogg, vänligen kontakta mig på info@bliekonomisktoberoende.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *