Pengamaskinen Oktober 2017

Pengamaskinen Oktober 2017

Ännu en månad har gått, jag tänkte uppdatera er om utvecklingen av pengamaskinen och månadens aktieinköp.

Pengamaskinen – Oktober

Oktober har varit en positiv börsmånad. Upp drygt 2% och tillsammans med uppgången i September blir det nästan 10%. Nästan en årsavkastning på två månader, ganska otroligt. Frågan är om börsen nu är uppeldat och att det nu finns inbyggt lite fallhöjd för resten av året eller om vi fortsätter med en start avslutning av 2017. Återstår att se.

Månadens aktieinköp blev två olika aktier. Köpte Kinnevik dagen innan rapport vilket visade sig vara bra timing för aktien gick upp på rapporten den 26/10. Jag fyllde även på lite Beijer Alma, köpte även här innan rapporten. Det var inte lika lyckosamt tyvärr. Så en bra timing och en lite sämre.

Utvecklingen av våra tre portföljer; bas/utdelning/buffert under Oktober ser ni nedan. Det har gått väldigt bra under Oktober för oss, 1.5%-enheter bättre än index trots att vi har ca 10% i likvida medel. De flesta av våra aktier har gått bättre än index vilket är kul. Jag slutar inte att förvånas över Nolato som är vårt överlägset bästa innehav med avseende på totalavkastning sedan vi köpte aktien. De levererar verkligen och aktiekursen har klättrat stadigt, 200% upp de senaste 3 åren.

graf

Vad köpte ni för aktier eller fonder den här månaden?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *